Schaduwdoeken vierkant

Ben je op zoek naar een zonwering die zowel trendy als praktisch is? Dan zit je met een schaduwdoek vierkant helemaal goed. Een schaduwdoek is sinds enkele jaren zo ongeveer de nieuwe parasol. Je hangt een schaduwdoek vierkant op aan de hoeken, waardoor er geen parasolvoet in de weg staat. Bovendien neemt hij ook in de winterperiode veel minder ruimte in beslag. Je kunt de schaduwdoek namelijk heel compact opvouwen en opbergen. Tot slot is een zonnedoek vierkant ook nog eens veel goedkoper dan een fatsoenlijke en dus dure parasol. Aarzel dus niet en ga snel op zoek naar jouw nieuwe zonnescherm voor in de tuin.

Schaduwdoek vierkant: waterdoorlatend of toch niet?

Een schaduwdoek vierkant heb je in meerdere soorten. De belangrijkste twee zijn doeken die wel of niet waterdoorlatend zijn. De waterdoorlatende doeken hebben kleine gaatjes waar het water doorheen kan stromen. Zo voorkom je dat er een grote waterplas ontstaat op het scherm, waardoor dit kan scheuren of de bevestiging los kan schieten. Bovendien is een waterdoorlatende zonnedoek vierkant ook ademend. De warmte kan er doorheen, waardoor hij in verhouding een stuk koeler is. Ook de zon kan er natuurlijk doorheen, maar toch houdt een goede schaduwdoek vierkant zo`n 90 procent van alle UV-straling tegen. Een waterdicht schaduwdoek vierkant is meestal gemaakt van polyester. Dit doek moet je altijd aflopend bevestigen, zodat het water er vanaf kan stromen. Het voordeel van een dergelijk zonnedoekdoek vierkant is dat je er ook in de regen onder kunt zitten. Een schaduwdoek vierkant is dan deaal voor bevestigen boven een buitenterras of een open serre. Het nadeel is dat de warmte onder het schaduwdoekvierkant kan blijven hangen, waardoor het benauwd kan worden, zeker op warme dagen. Het schaduwdoek vierkant wordt ook wel zonnedoek vierkant genoemd.

Andere kenmerken schaduwdoek vierkant

Een beetje schaduwdoek vierkant kost ergens tussen de 50 en de 250 euro. Je vraagt je wellicht af waarom die verschillen zo groot zijn en waarom een schaduwdoek zo duur is? Kun je niet net zo goed een laken ophangen? Natuurlijk kan dat laatste altijd, maar alleen zal dat weinig helpen tegen de UV-straling van het zonlicht. En mocht het gaan regenen, iets dat in Nederland natuurlijk veel voorkomt, dan is je laken ook niet veel meer waard. Hoe robuuster een schaduwdoek is, des te beter is het geschikt voor de verschillende weersomstandigheden en des te meer biedt hij bescherming tegen zowel de zon als de regen. Een goede zonnedoek vierkant kan functioneren als een echt dak, met alle bescherming die je nodig hebt. Uiteraard moet je wel rekening houden met storm, iets dat in ons land toch nog vaker voorkomt.

(Trendy) toepassingen zonnedoek vierkant

Een schaduwdoek vierkant kun je op veel meer manieren gebruiken dan een klassieke parasol. Je kunt het bijvoorbeeld heel precies boven een veranda of terras bevestigen, zodat er een tijdelijk dak ontstaat. Maar je kunt hem ook tijdens het kamperen gebruiken als extra afdak voor je caravan. Op die manier vergroot je heel makkelijk de ruimte die je tot je beschikking hebt. Een ander voorbeeld is om een zonnedoek vierkant te bevestigen boven een zwembad. Zo voorkom je deels dat er viezigheid in waait en kun je tegelijkertijd heerlijk in de schaduw in je zwembad dobberen. Verder kun je schaduwdoeken ook ophangen op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door er meerdere naast elkaar te bevestigen op iets verschillende hoogtes. Het geeft een hele mooie uitstraling aan je tuin.

Hoe moet je een zonnedoek vierkant bevestigen?

Een schaduwdoek vierkant kun je op twee standaard manieren bevestigen. Een vierkant doek heeft uiteraard vier punten. Aan iedere punt zit een ring. Deze kun je door middel van een touw en een haak bevestigen aan een muur. Maar er zijn ook speciale palen die je kunt gebruiken voor de bevestiging van een schaduwdoek vierkant. Met deze palen kun je een doek ook midden in de tuin plaatsen. Bij het kopen van een zonnedoek vierkant wordt vaak geen montagemateriaal bijgeleverd, Je zult dus zelf iets moeten verzinnen om het doek te bevestigen. Heel belangrijk bij het bevestigen van een schaduwdoek vierkant is dat je dit heel grondig moet doen. Zeker als je van plan bent om de zonnedoek vierkant de hele zomer te laten hangen. Hij moet uiteraard niet gelijk wegwaaien bij de eerste de beste windvlaag. Heb je palen staan, dan is het sowieso verstandig om bij slecht weer de constructie met het schaduwdoek vierkant op te ruimen en op een handige plaats op te bergen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een schaduwdoek vierkant?

Ga je een schaduwdoek vierkant kopen, dan zijn er aantal belangrijke aandachtspunten. Dat zijn het materiaal waarvan de doek is gemaakt, de kleur van de schaduwdoek vierkant, de afmetingen en de prijs. Het materiaal bepaalt de effectiviteit van het doek. Het doek moet bij voorkeur van een sterk materiaal zijn gemaakt. Zeker als je de doeken veel buiten laat hangen, ook in de regen, ontstaat er vrij snel slijtage. Een goed doek kan tegen een stootje. Een goedkoop doek is prima als je het af en toe wilt gebruiken. Bij veelvuldig gebruik kun je beter een wat duurder schaduwdoek vierkant kopen van een goede kwaliteit.

Uitvoering en schoonmaak van een zonnedoek vierkant

Ook de kleur is belangrijk. Koop het liefst geen zonnedoek vierkant van een te lichte kleur. Dat ziet er weliswaar mooi uit, maar dat duurt meestal niet zo lang. Door de regen en het rondvliegende vuil en stof wordt jouw mooie witte doek al snel grauw en grijs. Bij een meer donker schaduwdoek vierkant valt dit veel meer minder op. Verder zijn ook de afmetingen belangrijk. Zonnedoeken vierkant worden in standaard maten verkocht en dat moet natuurlijk wel passen bij je terras. Meet dus alles eerst even goed na, voordat je een doek koopt. Veel zonnedoeken vierkant kun je gewoon in de wasmachine stoppen. Dit is natuurlijk erg makkelijk en zorgt ervoor dat het schoonmaken geen groot karwei is. Wat wel een veel voorkomend probleem is bij schaduwdoeken vierkant, is het ontstaan van schimmel. Dit gebeurt op het moment dat de doeken nat worden en de buitenlucht erg vochtig is. Het is dus zeker aan te raden om het schaduwdoek vierkant regelmatig even te behandelen met een schoonmaakmiddel, zodat de schimmel geen kans krijgt.

Vragen en advies

Daar waar een luifel soms statisch oogt, komt een schaduwdoek vierkant fris en modern voor de dag. Wij streven ernaar om jou van de juiste productinformatie te voorzien en proberen om je zo optimaal te helpen bij het maken van de juiste keuze. Een schaduwdoek vierkant bestel je zonder problemen op schaduwdoek-verkoper.nl. Bestel je de doek voor tien uur `s avonds, dan krijg je hem de volgende dag al in huis. Wil je nog meer weten over het kopen van een schaduwdoek vierkant? Bel ons dan op ons telefoonnummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links