Schaduw doek verkoper

Tuin ontwerp en inrichten

Geplaatst op

Bij de aankoop van een nieuwe woning moet er vaak nog veel gebeuren. Ook de tuin van je woning heeft een opknapbeurt nodig en dit kun je helemaal zelf doen. Ten eerste moet je een ontwerp maken voor je tuin en is het van belang dat je vooraf al in je hoofd hebt hoe het eruit moet komen te zien. De vraag is natuurlijk in welke stijl je de tuin wilt hebben, een klassieke tuin of wil je juist een moderne tuin? De beste manier hoe je hierachter kunt komen is door middel van een moodboard. Hier kun je schrijven en dingen plakken die je leuk vindt en kun je erachter komen wat jouw stijl is. Dit kun je toepassen in het ontwerp en kun je beginnen met de tekening te maken. Het simpelste is om een schaal aan te houden van 1:100, elke meter van jouw tuin is 1 cm op het ontwerp.

Tuininrichting maken

Als je het ontwerp gemaakt hebt, kun je beginnen met het inrichten van de tuin. Hierbij is de basis het belangrijkst en moet je kijken naar het grondwerk, voorbereiding en de schutting. De schutting zorgt ervoor dat je jouw tuin kan scheiden met die van de buren. Het is in principe de grens van je grondgebied en dit moet je goed in kaart brengen. De schutting kun je laten maken of je doet het helemaal zelf. Hiervoor heb je schuttingplanken nodig en deze kun je in veel verschillende varianten bestellen. Schuttingplanken heb je in verschillende kleuren, maar ook verschillende materialen. Vaak zijn schuttingplanken gemaakt van hout en zijn deze afgewerkt, zodat ze er goed uitzien. Door de schuttingplanken in elkaar te zetten kun je een prachtige schutting bouwen. Met spijkers en bouten kun je de schuttingplanken aan elkaar vastzetten en ervoor zorgen dat die niet omvalt.

Meubels in je tuin

De tuin kun je goed afmaken door middel van meubilair hier neer te zetten. Met een leuke tuinset kun je de tuin een gezellige sfeer geven. Een hangmat kun je ook ideaal ophangen en hier kun je lekker in liggen en ontspannen. Accessoires maken de tuin af en producten zoals sfeerlampjes kun je goed gebruiken voor in de tuin. Deze kun je in de grond stoppen bij de bloemen en dit zorgt voor een prachtige verlichting van de tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van design.

Contactgegevens

Via info @ schaduwdoek-verkoper.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden